Logo Uniunea Europeană

Flaut

Actualizat, May 27, 2023, 9:14 a.m.
5 /5
10 au absolvit cursul
Flaut

Flaut

Se organizează grupe de până la 10 copii/grupă în funcție de numărul solicitărilor

Flaut

Flautul este un instrument de suflat care se evidențiază prin dulceața sunetului sau a eleganței și a frumuseții muzicii produse cu ajutorul lui.

La începuturi, a fost confecționat cu ajutorul diferitelor materiale care erau la îndemana omului – bucăți de trestie, bambus, fildeș, corn de animal, piatră sau oțel. În Evul Mediu, flautul era confecționat din lemn, iar mai târziu s-a folosit metalul, utilizat până în zilele noastre (nichel, argint, aur, platină).

Studiul unui instrument de suflat este important pentru fiecare copil datorită dezvoltării respirației complete - care asigură o mai bună oxigenare a organismului și formarea reflexelor. Acestea duc la: corelarea susținerii coloanei de aer cu mișcarea degetelor, la agilitate, la dezvoltarea sensibilităţii și a modalităților de a transmite un mesaj, de a observa și de a da mai multe sensuri unui conținut.

Aceste cursuri se adresează copiilor cu vârstele de peste 14 ani, minim categoria Elite Performace

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.