Logo Uniunea Europeană
Claudia Diana Ionescu

Claudia Diana Ionescu

Claudia Diana Ionescu născută la data de 14 Februarie 1998, comuna Erbiceni, Județul Iași.

Încă din copilărie își exprimă dorința de a cânta, de aceea este îndrumată de către părinți să facă parte din ansamblul muzical al școlii gimnaziale unde era elevă.

La vârsta de 14 ani este admisă la Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” din Iași, secția canto clasic, cu nota 10. În perioada liceului posedă mai multe premii la diferite concursuri din țară, fiind îndrumată de către profesoara sa de specialitate Diana Neacșu. De asemenea în anul 2015 obține premiul al doilea la Olimpiada Națională de Canto Clasic.

În anul 2016 devine studentă la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași unde își continuă studiile participând la diferite festivaluri și concursuri din țară.

În prezent, Diana Ionescu, activează ca artist liric la Opera Națională Română Iași, compartimentul cor. În anul 2022 debutează pe scena prestigioasei instituții cu rolul “Donna Anna” din opera “Don Giovanni” de W. A. Mozart sub bagheta maestrului Jin Wang. Își continuă activitatea având ocazia să fie distribuită în opereta “Văduva veselă” de F. Lehár în regia maestrului Andrei Șerban, cu rolul “Valencienne”, iar mai apoi debutează în rolul “Ines” din opera “Il Trovatore” de G. Verdi  sub bagheta maestrului David Crescenzi.

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.